faviconIn de Nederlandse ziekenhuizen wordt al jarenlang aandacht besteed aan infectiepreventie. De deskundige infectiepreventie is de professional die daar gestalte aangeeft. Tot de werkzaamheden van de deskundige infectiepreventie behoren: preventie en bestrijding van ziekenhuisinfecties, organisatie, ontwikkeling en beheer van beleid, overdracht en begeleiding. Onze deskundigen zijn volledig inzetbaar in de ziekenhuissetting en vervullen desgewenst alle voorkomende werkzaamheden die op een afdeling infectiepreventie aan de orde zijn. Denk hierbij aan routinematige dagelijkse diensten, infectieregistratie, protocollering, audits, outbreakmanagement en scholingen. Ook in de huidige actualiteit van management van Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) zijn wij goed thuis.

Niet alleen voor  infectiepreventie deskundigheid kunt u bij ons terecht. Ook bieden wij deskundigheid op het gebied van steriele medische hulpmiddelen, scopen en microbiologie. Doordat wij kunnen putten uit ruime ervaring binnen verschillende ziekenhuisorganisaties werken wij efficiënt binnen elke soort opdracht. Onze overtuiging hierbij is dat infectiepreventie vooral moet worden ‘gedaan’ en niet uitsluitend ‘bedacht en beschreven’.

Infectieregistratie is één van de taken die wij efficient en doelmatig op ons kunnen nemen. Wij hebben   ruime ervaring en grote expertise in zowel incidentie-onderzoek als prevalentie-onderzoek.