faviconPrivé-klinieken en zelfstandig behandelcentra (ZBC) bieden in de particulier branche hoogwaardige kwaliteit van zorg. Het is van groot belang dat de kwaliteit van deze klinieken optimaal is en dat patiënten geen schade oplopen door de behandeling. Patiëntveiligheid staat daarom hoog op de agenda en als onderdeel hiervan verdient infectiepreventie  de volle aandacht. Een goede verankering van infectiepreventie maatregelen in de dagelijkse gang van zaken minimaliseert de risico’s voor de patiënt.

Onze deskundigen infectiepreventie zijn dagelijks actief in privé-klinieken en zelfstandig behandelcentra. Wij ontwikkelen infectiepreventie protocollen, voeren hygiënescans/audits uit en geven voorlichting. Zo ondersteunen wij het management in het streven naar optimale patiëntveiligheid. Indien het infectiepreventie beleid langdurig goed op orde is, efficiënt vertaald naar de werkvloer en opgenomen is in de kwaliteitscyclus, dan komt de organisatie in aanmerking voor ons Keurmerk Infectiepreventie.

Door een samenwerking aan te gaan met Tensen & Nolte Infectiepreventie voldoet u aan de eisen op het gebied van infectiepreventie voor het behalen van het ZKN-keurmerk.