Onze nieuwe collega Hanny Maarleveld begonnen

Wij verwelkomen Hanny Maarleveld! Hanny werkt al jaren als als deskundige infectiepreventie en is in meerdere ziekenhuizen werkzaam geweest. Bijzonder is dat zij voor de World Health Organisation in 2015 in Liberia heeft gewerkt in de Ebola epidemie. Het team van Tensen & Nolte Infectiepreventie is blij met deze fijne nieuwe collega!

Infectiepreventie bij dermato-chirurgische ingrepen

Vers van de pers:

Richtlijn Infectiepreventie bij Dermato-chirurgische ingrepen zojuist verschenen.

Via onderstaande link te vinden:

http://www.nvdv.nl/wp-content/uploads/2014/08/Richtlijn-infectiepreventie-maatregelen-bij-dermatochirurgische-ingrepen-2017.pdf

 

 

Opleiding Medewerker reiniging en desinfectie flexibele scopen

Op veler verzoek gaan wij in 2017 van start met een nieuwe praktijkgerichte opleiding: Reiniging en desinfectie van flexibele scopen

De opleiding is bedoeld voor medewerkers die flexibele scopen reinigen en desinfecteren. Doel is deze medewerkers goed te scholen en te trainen om veilig en professioneel met deze kritische apparatuur om te gaan. Kijk onder 

19 april 2016: Masterclass RDS (3e keer)

Op dinsdag 19 april 2016 organiseren wij voor de 3e keer alweer onze succesvolle Masterclass over het onderwerp Reiniging, Desinfectie en Sterilisatie van instrumentarium.

Doelgroep van deze Masterclass zijn medewerkers die zich bezig houden met het verwerken van gebruikt instrumentarium in de privéklinieken of huisartsen praktijken. Ook kunnen medewerkers die zich in de nabije toekomst met deze werkzaamheden bezig gaan houden zich inschrijven voor deze dag. Het dagprogramma is gevuld met theoretische kennis en praktijkvoorbeelden en wordt verzorgd door Margriet Tensen (deskundige infectiepreventie), René Koster (deskundige steriele medische hulpmiddelen) en Jayant Kalpoe (arts-microbioloog). In de middag is er ruimte voor een meet-the-experts-onderdeel, waarbij de cursisten vragen en knelpunten kunnen voorleggen uit de eigen praktijksetting. Aan het eind van de dag wordt een certificaat uitgereikt.

Deelnemers van eerdere masterclasses RDS beoordeelden deze als “de moeite waard’ , ‘bijzonder leerzaam” en ‘goed aansluitend bij de praktijk’.

 

  • Lokatie: Amstelveen Business Centre, Startbaan 8 te Amstelveen.
  • Inschrijving is geopend. U kunt een e-mail sturen naar info@tensennolte.nl. Vermeld hierbij duidelijk uw naam, uw functie en de organisatie waar u werkzaam bent. Na ontvangst van de aanmelding sturen wij u de overige gegevens toe.

GOM workshop succesvol!

foto%203-2Op 5 november jl. vond de GOM workshop Infectiepreventie plaats. Deze workshop maakt onderdeel uit van het proactieve hygiënebeleid van Gom ZorgSupport. Met veel energie werden de deelnemers meegenomen door een stuk achtergrond van infectiepreventie en daarna natuurlijk oefenen in de praktijk! Veel vragen werden gesteld en veel voorbeelden werden gegeven. Het algemene oordeel was ‘boeiend, nuttig en praktisch‘. En daar zijn wij dan natuurlijk best trots op!