logo 2006

logo 2006

In 2006 is Tensen & Nolte Infectiepreventie opgericht door Margriet Tensen en Karina Nolte. Zij waren op dat moment beiden werkzaam in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp als deskundige infectiepreventie. In die functie werden zij regelmatig benaderd vanuit andere zorginstellingen voor advies en ondersteuning. Hierdoor groeide de overtuiging dat het beter zou zijn als infectiepreventie voor alle zorgaanbieders gemakkelijk benaderbaar en vanzelfsprekend was. Dit moest de patiëntveiligheid bevorderen en zou in het belang zijn van alle patiënten in de zorg. Deze gedachte leidde tot het starten van hun bedrijf en het leveren van infectiepreventie op maat. In daaropvolgende jaren hebben zorgorganisaties ons bedrijf goed weten te vinden voor deskundige ondersteuning op het gebied van infectiepreventie. Onze klantenkring groeit nog dagelijks en omvat ziekenhuizen, verpleeg- en verzorginghuizen, thuiszorg-organisaties, huisartsenposten, privé-klinieken, tandheelkundige klinieken, dierenklinieken en opleidingsinstituten.

In 2011 lanceerden wij de InfectionGuide, een medische app waarin zorgverleners alle noodzakelijke informatie kunnen vinden over de verpleging/verzorging van patiënten met een infectieuze aandoening. Ook is via deze app directe communicatie met onze experts mogelijk. Doordat de InfectionGuide in het engels te downloaden is, ontvangen wij ook uit het buitenland regelmatig vragen. Deze app is genomineerd voor de Health App Award 2012. In datzelfde jaar won de Infection Guide de Hygieia award voor meest inspirerend, innovatief en onderscheidend initiatief op het gebied van infectiepreventie. In de loop van 2014 brengen wij een lichtere en gratis versie uit van de InfectionGuide, meer toegespitst op een bredere doelgroep.

In 2013 zijn wij gestart met het uitgeven van ons Keurmerk Infectiepreventie. Op deze wijze is mogelijk zorginstellingen te onderscheiden die gedurende meerdere jaren een aantoonbaar goed niveau van infectiepreventie verankerd hebben op de werkvloer en een systeem bezitten die dit niveau borgt en bewaakt. Het Keurmerk Infectiepreventie hanteert elementen uit diverse beroepsnormen en wordt toegekend voor 1 jaar.

Om onze expertise uit te dragen organiseren wij sinds 2010 Masterclasses. Dit zijn bijeenkomsten waarin één specifiek onderwerp centraal staat. Zo hebben wij Masterclasses georganiseerd over ‘OK-luchtbeheersing’ en over ‘Infectiepreventie op de ICU’. Voor het september en november 2014 staat de Masterclass ‘Reiniging, desinfectie en sterilisatie in privé-kliniek en huisartsenpraktijk’ op het programma.

Wij zijn met al onze deskundigen trots op ons bedrijf en hetgeen wij mogen betekenen voor infectiepreventie in het algemeen en onze klanten in het bijzonder. Dit maakt dat wij met veel passie en plezier infectiepreventie uit kunnen dragen in al onze werkzaamheden.