Afbeelding h6De deskundige infectiepreventie heeft als aandachtsgebied: het voorkomen van zorginfecties bij patiënten en bij medewerkers. Dit maakt dat de deskundige infectiepreventie zich bezig houdt met alle afdelingen en alle processen die direct of indirect verbonden zijn met de patiëntenzorg. Aandacht voor infectiepreventie valt onder het streven naar optimale kwaliteit van zorg, het is immers onderdeel van patiëntveiligheid.

Onze deskundigen infectiepreventie hebben jarenlange ervaring en zijn all-round. Dat betekent dat elke type zorginstelling op onze dienstverlening terug kan vallen. Wij zijn inzetbaar op ieder probleemniveau, van routinematige vervanging tot specialistische projecten. Voor de mogelijkheden voor uw organisatie verwijzen we naar onze diensten.

Op het gebied van infectieregistratie hebben wij ruime ervaring en bijzondere expertise. Dit maakt dat wij deze activiteit efficient en doelmatig voor u kunnen uitvoeren.  Dit kan zowel prevalentie onderzoek als incidentieonderzoek zijn.

Onze klanten zijn op elk gewenst moment verzekerd van deskundige ondersteuning op het gebied van infectiepreventie. Zo zijn wij voor hen tijdens kantooruren onbeperkt telefonisch bereikbaar. Hierdoor is het laagdrempelig mogelijk om te overleggen of om advies te vragen. In bijzondere situaties -zoals bij een outbreak- zijn wij ook buiten kantooruren telefonisch bereikbaar. Natuurlijk zijn wij ook per mail te consulteren.