Opleiding ‘Medewerker reiniging en desinfectie flexibele scopen’

Cursusdata: 14 maart, 11 april, 9 mei 2017 / Geaccrediteerd door SVN

Het is belangrijk is dat medewerkers die flexibele scopen reinigen en desinfecteren goed geschoold en getraind zijn om met deze kritische apparatuur om te gaan. Alleen dan kan een veilig product worden afgeleverd. Wij hebben een opleiding ontwikkeld, welke is gericht op alle aspecten rondom de reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen en specifiek is bedoeld voor deze groep medewerkers.

Disposable-ragers-1De opleiding wordt gegeven door ervaren deskundigen, die met twee benen in de praktijk staan en ervaring hebben in het overbrengen van deze kennis. In 3 maanden wordt in 3 lesdagen aandacht besteed aan theoretische achtergrond, praktisch oefenen, veilig werken, validatie en calamiteiten. Ook bevat de opleiding een praktijkcomponent, met opdrachten en beoordeling.

Zo heeft de reinigings- en desinfectie-medewerker aan het eind van deze cursus alle kennis en kunde vergaard om als een professional te kunnen worden ingezet op dit kritische proces. Hierdoor wordt een belangrijke waarborg geleverd aan de patiëntveiligheid rond het werken met flexibele scopen!

Cursuslocatie: Colour Center, Startbaan 8 te Amstelveen

Kosten: € 400,- ex. BTW

Interesse gekregen in deze opleiding? Behoefte aan informatie? Of wil je een aanmelding doen? Vul onderstaand formulier in en je hoort direct van ons!

Contact


Scholing en instructie voor medewerkers van ieder niveau

Scholing, instructie en voorlichting zijn belangrijke peilers van de aandacht voor infectiepreventie. Zonder kennis komt bewustzijn bij de medewerkers niet tot stand. Daarom geven wij graag en regelmatig scholing. Dit kan zijn naar aanleiding van nieuwe protocollen, landelijke ontwikkelingen of resultaten van een hygiënescan. Maar het geven van voorlichting hoort ook bij outbreakmanagement. In al onze scholingsactiviteiten komen praktijkvoorbeelden uitgebreid aan de orde. Op verzoek delen wij certificaten van deelname uit. Bij voorkeur sluiten wij aafoto%202n bij het scholingsprogramma van de organisatie. Naast het leveren van theoretische kennis gaat onze aandacht ook vooral uit naar het praktijk-leren en het coachen-on-the-job. Daarom zijn wij aanwezig op de werkvloer en kijken wij mee  bij dagelijkse handelingen. Juist dan is voor onze deskundigen het goed mogelijk om gerichte feedback te geven en een maximaal leereffect te bereiken. Voor specifieke handhygiëne trainingen beschikken wij over UV-lichtboxen, filmmateriaal en een handschoenen test. Regelmatig organiseert Tensen & Nolte Infectiepreventie Masterclasses. In deze bijeenkomsten wordt één specifiek onderwerp van meerdere kanten belicht en besproken. Zo organiseerden wij een ‘Masterclass Luchtbeheersing OK’, een ‘Masterclass Infectiepreventie op de ICU’ en  een ‘Masterclass Reiniging, desinfectie en sterilisatie voor privéklinieken en huisartsenpraktijk’ .


Workshop serie Infectiepreventie voor GOM

foto%203-2Ook in 2016 zijn workshops Infectiepreventie voor GOM medewerkers gegeven. GOM heeft infectiepreventie hoog op de agenda staan en zet in op het ontwikkelen van parate kennis bij de medewerkers. De  workshop was gericht op theorie én praktijk. De waardering van de deelnemers was unaniem: “boeiend, zinvol en praktisch”.


Voor herhaling vatbaar! Masterclass Reiniging, desinfectie en sterilisatie voor privé-klinieken en huisartsen

surgical_instruments_1_1_1_1_1_1In 2016 organiseerden we wederom een masterclass over het onderwerp reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumentarium. Doelgroep van deze Masterclass is medewerkers die zich bezig houden met het verwerken van gebruikt instrumentarium in de privé-klinieken of huisartsen praktijken. Onder leiding van Margriet Tensen (deskundige infectiepreventie) René Koster (deskundige steriele medische hulpmiddelen) en Jayant Kalpoe (arts-microbioloog) is eerst theoretische kennis gedeeld en vervolgens ruim aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden. Deelnemers beoordelen deze masterclass wederom beoordeeld als ‘bijzonder de moeite waard’.