Workshop

Aseptisch werken in de privé-kliniek  

2 november 2018

Het assisteren en instrumenteren bij ingrepen, uitgevoerd in een privékliniek of ZBC, stelt hoge eisen aan de medewerkers. Niet alle medewerkers die dit doen hebben het diploma operatieassistent. Zij zijn vaak intern geschoold door collega’s. Speciaal voor deze groep medewerkers is hebben wij een workshop ontwikkeld.

In deze workshop worden alle aspecten rondom steriel werken belicht en is er aandacht voor knelpunten die medewerkers ervaren in de eigen kliniek.

De workshop wordt gegeven door ervaren deskundigen, die met twee benen in de praktijk staan en ruime ervaring hebben in het overbrengen van specialistische kennis. Gedurende de dag wordt aandacht besteed aan theoretische achtergrond van aseptische technieken, praktisch oefenen, veilig werken en hoe te handelen bij afwijkingen. Na afloop ontvangen de deelnemers een gewaarmerkt certificaat.

Interesse gekregen in deze cursusdag? Behoefte aan informatie? Of wil je een aanmelding doen? Mail dan naar info@tensennolte.nl of bel naar 06-53233703. Je hoort direct van ons.

Kosten: €245,- incl. lunch

Deelnemers ontvangen een gewaarmerkt certificaat

Locatie: Interster International, Samsonweg 2, 1521 RC Wormerveer


Scholing en instructie voor medewerkers van ieder niveau

Scholing, instructie en voorlichting zijn belangrijke peilers van de aandacht voor infectiepreventie. Zonder kennis komt bewustzijn bij de medewerkers niet tot stand. Daarom geven wij graag en regelmatig scholing. Dit kan zijn naar aanleiding van nieuwe protocollen, landelijke ontwikkelingen of resultaten van een hygiënescan. Maar het geven van voorlichting hoort ook bij outbreakmanagement. In al onze scholingsactiviteiten komen praktijkvoorbeelden uitgebreid aan de orde. Op verzoek delen wij certificaten van deelname uit. Bij voorkeur sluiten wij aafoto%202n bij het scholingsprogramma van de organisatie. Naast het leveren van theoretische kennis gaat onze aandacht ook vooral uit naar het praktijk-leren en het coachen-on-the-job. Daarom zijn wij aanwezig op de werkvloer en kijken wij mee  bij dagelijkse handelingen. Juist dan is voor onze deskundigen het goed mogelijk om gerichte feedback te geven en een maximaal leereffect te bereiken. Voor specifieke handhygiëne trainingen beschikken wij over UV-lichtboxen, filmmateriaal en een handschoenen test. Regelmatig organiseert Tensen & Nolte Infectiepreventie Masterclasses. In deze bijeenkomsten wordt één specifiek onderwerp van meerdere kanten belicht en besproken. Zo organiseerden wij een ‘Masterclass Luchtbeheersing OK’, een ‘Masterclass Infectiepreventie op de ICU’ en  een ‘Masterclass Reiniging, desinfectie en sterilisatie voor privéklinieken en huisartsenpraktijk’ .


Workshop serie Infectiepreventie voor GOM

foto%203-2Ook in 2016 zijn workshops Infectiepreventie voor GOM medewerkers gegeven. GOM heeft infectiepreventie hoog op de agenda staan en zet in op het ontwikkelen van parate kennis bij de medewerkers. De  workshop was gericht op theorie én praktijk. De waardering van de deelnemers was unaniem: “boeiend, zinvol en praktisch”.


Voor herhaling vatbaar! Masterclass Reiniging, desinfectie en sterilisatie voor privé-klinieken en huisartsen

surgical_instruments_1_1_1_1_1_1In 2016 organiseerden we wederom een masterclass over het onderwerp reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumentarium. Doelgroep van deze Masterclass is medewerkers die zich bezig houden met het verwerken van gebruikt instrumentarium in de privé-klinieken of huisartsen praktijken. Onder leiding van Margriet Tensen (deskundige infectiepreventie) René Koster (deskundige steriele medische hulpmiddelen) en Jayant Kalpoe (arts-microbioloog) is eerst theoretische kennis gedeeld en vervolgens ruim aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden. Deelnemers beoordelen deze masterclass wederom beoordeeld als ‘bijzonder de moeite waard’.